Metsästys ja koirien koulutus

Tilallamme on metsästykseen ja koirien koulutukseen käytössä noin 120 hehtaarin alue, josta peltoa on noin 45 hehtaaria. Osa pelloista on riistapeltoja, ja viljeltyjenkin peltojen reunoilla on riistakaistoja läpi alueen. Alueet sopivat siten erinomaisesti metsästykseen niin karkottavalla, seisovalla kuin haukkuvalla koiralla.

Alue rajoittuu yhdeltä sivulta Pieneenveteen ja Niemisjokeen.
Metsästysalueen läheisyydessä ei sijaitse vilkkaasti liikennöityjä teitä, joten metsästäminen on turvallista.

Istuttamalla keväällä ja kesällä alueelle fasaanikukkojen ja -kanojen ryhmiä pyrimme luomaan tilan alueelle pysyvän villifasaanikannan. Alueet ovat yhden jahtiporukan käytössä kerrallaan.

Siirrämme maastoon metsästysvarauksen mukaisen määrän lintuja, joten maastossa on fasaaneja tasaisesti koko metsästyskauden ajan. Varauksen mukaisen määrän lintuja voi ampua villeistä, aiemmin istutetuista tai jahtia varten siirretyistä fasaaneista. Lisäkorvausta vastaan on mahdollista ampua myös lisäfasaaneja.

Alueen keskellä on Kyyhkylä-niminen nuotiopaikka. Se on toiminut mukavana tukikohtana jo 20 vuoden ajan kyyhky- ja jänismetsällä. Kyyhkylässä on mahdollista keittää maistuvat nokipannukahvit, paistaa makkaraa ja kerrata jahti- tai koulutuspäivän tapahtumia.

Koirien koulutukseen ja metsästyskäyttöön on mahdollista saada opastusta ja neuvoja kokeneelta kanakoiraharrastajalta. Alueelle myydään opastettuja nuoren koiran koulutustapahtumia.

Pyrimme järjestämään juuri sellaisen jahtipäivän, kuin Sinä toivot! Tervetulleita ovat kaikenlaiset metsästäjät - mukaan lukien myös jousilla metsästäjät.

Ota yhteyttä, niin järjestämme Sinulle onnistuneen fasaanijahdin!